SUBSIDIENIEUWS: BESPAAR VEEL TIJD EN GELD MET ZORG PRAKTIJKLEREN

Zorg Praktijkleren www.zorg-praktijkleren.nl is hét initiatief van de samenwerkende werkgeversorganisaties dat is opgezet om zorginstellingen te helpen bij het aanvragen van de subsidie Praktijkleren voor de sector Zorg en Welzijn. 

Een van de belangrijkste voordelen van Zorg Praktijkleren is een aanzienlijke geld- én tijdbesparing. Omdat we merken dat hier nog altijd onduidelijkheid over bestaat, hebben we in dit artikel een en ander uiteengezet. Zo krijg je een goed beeld over de belangrijkste voordelen van Zorg Praktijkleren en kom je niet meer voor eventuele verrassingen te staan!
 
Geld besparen door koppeling met SectorplanPlus
Met Zorg Praktijkleren kan jouw zorginstelling veel geld en tijd besparen. Vanuit het SectorplanPlus heeft jouw organisatie waarschijnlijk al veel deelnemers- en opleidingsgegevens ingevoerd in SABA (het subsidieverantwoordingsportal van SectorplanPlus). Een groot deel van deze gegevens is echter óók nodig om de subsidie Praktijkleren aan te vragen voor jullie BBL-leerlingen en/of HBO deeltijd of duaal leerlingen. De subsidie Praktijkleren bedraagt maximaal € 2.700,- per leerling per jaar en samenloop met de subsidie SectorplanPlus is toegestaan. Het is dus zeker de moeite waard om beide aan te vragen!
 
100% controle 
De samenwerkende werkgeversorganisaties hebben een koppeling laten bouwen tussen het SectorplanPlus portal en het Zorg Praktijkleren portal. Hierdoor worden alle relevante subsidiegegevens eenvoudig overgezet. Je hoeft nog slechts een paar gegevens aan te vullen. Nadat onze Backoffice Zorg Praktijkleren alle documenten 100% heeft gecontroleerd, zorgen wij voor een tijdige indiening bij de subsidieverstrekker RVO. De subsidie ontvang je na goedkeuring van RVO vervolgens rechtstreeks op je rekening! 

No cure no pay 
Door slim gebruik te maken van de al zelf ingevoerde deelnemers- en opleidingsgegevens in combinatie met de unieke Zorg Praktijkleren portal, zijn wij in staat om zeer efficiënt en voor een uiterst scherp tarief (vanaf € 75,- per deelnemer) de subsidie Praktijkleren aan te vragen. Hier profiteert jouw zorginstelling natuurlijk ook van. Als jouw organisatie lid is van een werkgeversorganisatie, dan krijg je ook nog een flinke korting op het standaardtarief! Bovendien werken wij op basis van ‘no cure no pay’; je betaalt dus alleen als je ook daadwerkelijk subsidie ontvangt.
 
Tijd besteden aan zaken die er echt toe doen
Wij begrijpen maar al te goed dat je niet de tijd hebt om alle regelgeving op het gebied van subsidies bij te houden. Kies je voor Zorg Praktijkleren, dan kun je veel tijd besparen. De administratieve lasten worden aanzienlijk verminderd, zodat je jouw tijd kunt besteden aan de zaken die er écht toe doen. Als organisatie heb je de zekerheid dat je geen subsidiegeld misloopt en doordat we alle benodigde subsidiedocumenten 100% controleren, kom je ook niet voor vervelende verrassingen te staan bij een controle door de subsidieverstrekker.
 
Voordelen 
Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen die je zult ondervinden wanneer je kiest voor Zorg Praktijkleren. Op de website www.zorg-praktijkleren.nl kun je precies zien wat je kunt verwachten. Kiezen voor Zorg Praktijkleren maakt het niet alleen mogelijk om veel geld te besparen, het stelt je ook nog eens in staat om jouw subsidie op een eenvoudige manier aan te vragen.
 
Aanmelden voor subsidie Praktijkleren?
Met je bestaande SectorplanPlus account kun je je eenvoudig aanmelden via de Zorg-Praktijkleren ‘pop-up’. Log hiervoor in op www.sectorplanplus.nl en klik op ‘aanmelden Zorg Praktijkleren’. 

Géén SectorplanPlus account en toch deelnemen? Meld je dan aan op www.zorg-praktijkleren.nl of bel onze Backoffice Zorg Praktijkleren op 088-00 84 580.